Increase font-size  Restore font-size  Decrease font-size  Print

Cmb-nieuws 30.06.11


Beste Cmb-sympathisant,

Alvorens we in zomerslaap gaan willen we je graag op de hoogte brengen
van de laatste ontwikkelingen in het Cmb.

Eerst en vooral: het opendeurweekend was een mooi feest.
Uitstekende concerten, prachtige tentoonstellingen en een exquise barbeque.
Bedankt aan alle bezoekers en medewerkers. De foto's vind je hier.

Het programma met de activiteiten voor volgend jaar staat op de site.
We pikken er graag de Rencontre met Eric Melaerts uit.
Op 12 november stelt Eric Melaerts zijn favoriete gitaren voor in kasteel d'Ursel en zal hij op een selectie van instrumenten van cursisten spelen. Niet te missen!

De Open Ateliers zijn een nieuw initiatief voor ex-cursisten. Geïnteresseerden kunnen tweewekelijks terecht in het Cmb om samen te bouwen.  Bedoeling is om afgestudeerde Cmb-cursisten , in een gemeenschappelijk atelier, de mogelijkheid te bieden om ervaringen, gegevens en kennis uit te wisselen en mekaar te helpen bij bouwtechnische uitdagingen.
De sessies gaan door op donderdag van 10u tot 17u, tenzij de vraag groter is. Er wordt gewerkt in groepen van zo'n 8 bouwers. De bijdrage is 130 Euro voor een gans schooljaar.
Inschrijven kan tot 15 augustus via deze link.
Vermeld ook wat je dag van voorkeur is: dinsdag, woensdag of donderdag en voor welk instrument.  Je krijgt eind augustus bericht in welke groep je bent ingedeeld en wanneer de eerste bijeenkomst is.

Het programma van de volgende Cordefactum krijgt stilaan vorm. Van 18 tot en met 20 mei 2012 stellen we in kasteel d'Ursel de vioolfamilie, viola da gamba, luit en historisch klavier centraal. Voor de concerten zegden Roel Dieltiens (cello), Paolo Pandolfo (gamba) en Rolf Lislevand (luit) reeds toe. Meer informatie staat hier.

Op dit moment leggen we ook de basis voor een internationaal project rond gitaren. Als alles volgens plan verloopt worden we voor de periode 2012-2014 door de Europese Commissie gesubsidieerd voor een onderzoeksproject binnen het Leonardo programma. We zouden samenwerken met de Finse school Ikata, Andrea Tacchi (IT), Paul Fischer (GB) en Markjan Vermeer (NL). We houden je op de hoogte.


Het belooft dus een druk maar interessant jaar te worden!
Aan iedereen een mooie zomer(vakantie) gewenst.

Het Cmb-team
 


De wet van 8 december 1992 op de bescherming van de privésfeer geeft u het recht om uw persoonlijke gegevens in onze bestanden te raadplegen. De hier verzamelde gegevens worden nooit vrijgegeven of verkocht aan derden. U kan ten allen tijde uw gegevens raadplegen, aanpassen of verwijderen door op deze link te klikken.
Deze lijst wordt onderhouden door Cmb Puurs. U kan ons vinden op www.cmbpuurs.be.
[ Back ]

NL  FR  EN  DE  IT  ES
Dernière mise à jour: 29/06/2011 © Cmb Puurs - Belgium

 
 
Webdesign Dynamic Arts (Gent, Oost-Vlaanderen)