Increase font-size  Restore font-size  Decrease font-size  Print

 

JONGSTE BERICHTEN
Besten,
De "jongste berichten"  worden voortaan verspreidt  via onze Facebook-Pagina

 https://www.facebook.com/cmb.centrumvoormuziekinstrumentenbouw


NIEUWSBRIEF
Je kan ook intekenen op onze nieuwsbrief, dan ben je altijd op de hoogte van aankomende evenementen.

Klik hier voor de Cmb Nieuwsbrief

 


ARCHIEF:

Cmb nieuws en communicatie via Facebook

Omdat we geen "persoon" zijn heeft Facebook ons Cmb-profiel AFGESLOTEN
en ons gedwongen een bedrijfsprofielprofiel aan te maken.

Indien je er wil van zeker wil om onze posts te ontvangen,
klik dan op eerst op "vind ik leuk" (mocht dat nog niet zo zijn)
en ga vervolgens met de aanwijzer op het driehoekje daarnaast staan en klik dan op "meldingen ontvangen".
Indien je dat niet doet is er maar ± 18% kans dat onze posts in uw nieuwsoverzicht komen !

Want er is iets veranderd (in 2014)
Onze 3.709 vrienden ( maar dat zijn nu geen vrienden meer maar "volgers") kunnen wel blijven 'volgen' maar dat is dus enkel in 18% van de gevallen zo (volgens het FB Edgerank pricipe!) . De communicatie met onze (voordien) "vrienden" is nu veel moeilijker of onmogelijk.
Wij kunnen namelijk de newsfeeds van onze vrienden niet meer zien, erop reageren of hun posts delen vanuit het nieuwsoverzicht. En we kunnen zelf ook niets meer posten op profielen van onze vrienden. Omgekeerd kunnen vrienden nog wel iets posten op onze nieuwe pagina, maar dat verdwijnt dan van onze tijdlijn in een apart compartiment.
De FB strategie is duidelijk: communicatie bemoeilijken om paginahouders te pushen hun pagina en hun berichten te "promoten", en…. daar moet voor betaald worden.
Alle info, foto's en video's van onze persoonlijke pagina werden door FB NIET overgebracht naar deze pagina. Dit was nochtans wel zo aangevraagd….
Sorry voor het ongemak.
Nieuwe FB-pagina URL: https://www.facebook.com/cmb.centrumvoormuziekinstrumentenbouw


 

08.06.2013

En de Gouden Bootschaaf 2013 gaat naar: Simon Burgun

Simon Burgun uit Straatsburg (Frankrijk) krijgt de Gouden Bootschaaf 2013 van het Centrum voor Muziekinstrumentenbouw (Cmb) in Puurs. Met de Gouden Bootschaaf wil het Cmb veelbelovend talent in de instrumentenbouw een duwtje in de rug te geven.

Het Centrum voor Muziekinstrumentenbouw koppelt via De Gouden Bootschaaf zijn kwaliteitsgarantie aan een bouwer die blijk geeft van een uitzonderlijke vaardigheid en bouwkwaliteit, van een sterke specialisatie en/of van een multidisciplinaire benadering. Daarnaast moet de laureaat de doelstellingen van het Cmb, het verspreiden van de kennis van de instrumentenbouw, mee uitdragen.

De prijsuitreiking gebeurt tijdens de Cmb-eindejaarsconcerten in het kasteel d’Ursel van Hingene (Bornem) op vrijdagavond 21 juni 2013, om 20u. Er zijn datzelfde weekend ook concerten op zaterdagavond (20u) en zondagvoormiddag (10u30). Telkens spelen professionele muzikanten op instrumenten die gebouwd zijn door Cmb-cursisten. Op zondagnamiddag vindt in de gebouwen van het Cmb in Puurs ook een open dag plaats (zie verder).

Simon Burgun is een Fransman uit Straatsburg die in het schooljaar 2013-2014 (na een nog te volgen module reparatietechnieken) als cursist zal afstuderen aan het Centrum voor Muziekinstrumentenbouw maar in de verschillende ateliers en bij de verschillende leraars (o.a. klassieke gitaar, steel-string gitaar, luit en gamba) ondertussen al blijk gaf van buitengewone kwaliteiten als instrumentenbouwer. Hij heeft de nodige passie voor instrumentenbouw en toont een zeer grote honger naar kennis hierover. De man spreidt bovendien een zeer grote bereidheid tentoon om zijn opgedane kennis te delen met anderen (waardoor hij ook de Cmb-doelstelling, het verpreiden van de kennis van de instrumentenbouw, mee uitdraagt).

Omdat Simon Burgun, ondanks zijn nog relatief jeugdige leeftijd, al degelijke instrumenten aflevert, wordt hij gezien als een veelbelovend bouwtalent dat een duwtje in de rug verdient. Simon wordt, in zijn werk als instrumentenbouwer, bestempeld als ‘zeer inventief’ en ‘oplossingsgericht’. Het Cmb is dan ook blij dat Simon als laureaat van 2013 de Gouden Bootschaaf kan meenemen naar Frankrijk, om zich als zelfstandig bouwer en hersteller van instrumenten te vestigen.

Simon Burgun is, na Rémi Petiteau in 2011, de tweede Fransman die de jaarlijkse instrumentenbouwersprijs van het Cmb krijgt sinds de Gouten Bootschaaf in 2009 in het leven werd geroepen. Andere laureauten waren Staf Geers (2009), Ralph Bonte (2010) en Marc De Waey (2012).

Bekijk foto's van Simon zijn werk /

15.05.2013

R E P A R A T I E T E C H N I E K E N , EEN NIEUWE MODULE. Ook voor ex-cursisten .

Het CVO/Cmb start binnen de opleiding een bijkomende module 'REPARATIETECHNIEKEN' voor gevorderde en/of afgestudeerde (ex)cursisten. Deze module wordt elk jaar ingericht afwisselend voor Tokkelinstrumenten en voor Strijkinstrumenten.
We starten in het schooljaar 2013/2014 met Tokkel, het jaar daarop (2014/2015) met Strijk, dan weer Tokkel, enz.

Leertrajecten
De cursus REPARATIETECHNIEKEN/TOKKEL is enkel toegankelijk nadat cursisten geslaagd zijn in minstens één volledig leertraject Tokkelinstrumentenbouw (hetzij het traject Klassiek, Steelstring, Archtop of Luit).
De cursus REPARATIETECHNIEKEN/STRIJK is enkel toegankelijk nadat cursisten geslaagd zijn in minstens één volledig leertraject Strijkinstrumentenbouw (hetzij het traject Viool, Gamba of Historische Strijkinstrumentenbouw).
Info over de leertrajecten zie deze link.

Certificaat
Slagen in de cursus REPARATIETECHNIEKEN/TOKKEL geeft het eindcertificaat Tokkelinstrumentenbouwer/hersteller.
Slagen in de cursus REPARATIETECHNIEKEN/STRIJK geeft het eindcertificaat Strijkinstrumentenbouwer/hersteller.

Inschrijvingsgeld
Het inschrijvingsgeld voor CVO bedraagd €138. De ledenbijdrage voor het Cmb bedraagt €130. Totaal €268.
(Voor wie deze module zou combineren met andere modulles: zie deze pagina)
 

Reparatietechnieken TOKKEL,  schooljaar 2013/2014
De module REPARATIETECHNIEKEN/TOKKEL bestaat uit 120 lestijden gespreid over 15 zaterdagen (8 lestijden per dag) lopende van zaterdag 28 september 2013 tot en met zaterdag 25 januari 2014. Een cursusdag begint om 10u en eindigt om 17u10.

De cursus zal gegeven worden door verschillende leerkrachten die elk gespecialiseerd zijn in hun vakgebied.
Een greep uit het aanbod: onderzoek en determinatie, herfretten, intonatie en afstelling, elektronica, lakretouches, constructiegebreken en lijmverbindingen, barsten herstellen, enz… Deze items zullen op een theoretische, een demonstratieve en een praktijkgerichte wijze benaderd worden.

Het cursusprogramma bevat 'technieken' van toepassing op heel het veld Tokkelinstrumenten: Klassieke gitaar, Steel-string gitaar, Elektrische gitaar en Luit. Het programma per lesdag zal binnenkort beschikbaar zijn. Cursisten moeten heel het programma volgen om te kunnen slagen.
 

Meer info: cursisten@cmbpuurs.be
 


 06 12 2012
Werkbezoek in Finland
Cmb/CVO cursisten gaan op werkbezoek bij onze Finse partner, Dec 2012.
Alles daarover op de nieuwsblog en de media-pagina van de Leonardo-Project-Website
 


 

01 10 2012
Leonardo Guitar Research project

Onderzoek naar niet-tropische en niet-gangbare houtsoorten in de gitaarbouw: dat is een van de belangrijkste
doelstellingen van een Europees project dat Cmb en CVO dit schooljaar starten in samenwerking met een Finse,
Nederlandse en Franse partner. Met dit project willen we goed klinkende (akoestische steelstring en klassieke) gitaren bouwen met niet-tropische houtsoorten, eventueel gekoppeld aan nieuwe bouwtechnieken. Bedoeling van het project is te evolueren naar een duurzamere en milieuvriendelijkere bouwpraktijk.
Er zullen een 20-tal gitaren gebouwd worden door cusisten van het Cmb en van de IKATA-school in Finland.
Ze worden geëvalueerd, getest, bespeeld, tentoongesteld op Cordefactum 2014

Bezoek de Leonardo WEBSITE incl Nieuwsblog en Forum


 C O R D E F A C T U M :
LAATSTE BERICHTEN :
De concerten van Paolo Pandolfo en Rolf Lislevad zijn uitverkocht.
Voor Roel Dieltiens zijn er nog enkele plaatsen. Zodra die bezet zijn zal u dat hier kunnen lezen.
Mooi artikel over ons ( engels) : http://www.flanderstoday.eu/content/crafting-future-sound
 
Tentoonstelling van de Belgische OCTOBAS
 op het  Cordefactum Festival
 
De octobas, het grootste strijkinstrument ter wereld, komt naar ons Cordefactum-Festival.
Dit instrument wordt een octaaf lager gestemd dan de contrabas en is dan ook aanzienlijk groter.
Het is 3m60 hoog, weegt 50 kg en de laagste toon die het kan maken is nauwelijks 16 Hz. Voor het maken van de 3 snaren, waarvan de dikste een diameter van 8 mm heeft was 2,2 km schapendarm nodig
Tot op heden werden slechts enkele octobassen gebouwd. Dit instrument werd in 2011 gebouwd door 3 mensen uit Antwerpen nl Henri Toté, Luc Faes en Theo Faes die jarenlang les volgde aan het Cmb.Dinsdag 17 januari 2012
Nieuwe coördinator voor Cmb                      
Jeroen Platteau vertrekt, Peter De Rop komt aan boord

Het Centrum voor MuziekinstrumentenBouw (CMB) in Puurs heeft een nieuwe algemeen coördinator. Peter De Rop (42) uit Asse volgt er Jeroen Platteau op. Die wordt in zijn thuishaven Ternat directeur van cultuurcentrum De Ploter.

Jeroen Platteau was ruim drie jaar verantwoordelijk voor de dagelijkse werking van het Centrum voor MuziekinstrumentenBouw in Puurs. De 32-jarige Brabander leidde er een aantal interne hervormingen in goede banen en zorgde mee voor de uitbouw van het Cmb dat met meer dan 200 leerlingen de grootste opleiding voor muziekinstrumentenbouw in Vlaanderen huisvest. Daarnaast staan ook heel wat lezingen en workshops op het programma van het centrum dat tweejaarlijks het muziekfestival Cordefactum organiseert.
Jeroen Platteau, die eerder al actief was in het cultuurcentrum van Puurs, keert nu terug naar zijn thuishaven Ternat waar hij directeur wordt van De Ploter, een van de grotere cultuurcentra in de regio.
Peter De Rop heeft een beroepsverleden in de journalistiek maar maakte in 2006 zijn overstap naar de cultuursector. Hij leidde sindsdien Muziekmozaïek vzw, het impulscentrum voor folk en jazz, een van de negen Vlaamse amateurkunstenorganisaties.
Komende activiteiten van het Cmb
Workshops en lezingen: Info en inschrijvingen: www.cmbpuurs.be  / info@cmbpuurs.be
•    Maken van een archtop/flattop pick-up-element o.l.v. Paul Belgrado (20 februari)
•    Strijkstokken beharen o.l.v. Marianne Depraeter (20 en 21 februari)
•    Maken van kleine gereedschappen o.l.v. Philppe Bruneel (23 en 24 februari)
•    Afstellen klassieke gitaar o.l.v. Karel Dedain (6 maart)
•    Afstellen van de viool o.l.v. Marc Seghers , zaterdag 14 april 2012
•    Afstellen van contrabassen door Jacky Walraet (lezing)  , dinsdag 24 april 2012
Cordefactum 2012:
Driedaags muziek- en instrumentenfestival, van vrijdag 18 t/m zondag 20 mei 2012,  dit jaar in het teken van de viool, viola da gamba en luit. Met concerten (van o.a. Roel Dieltiens en Paolo Pandolfo, tentoonstelling, masterclasses en lezingen in kasteel d’Ursel in Hingene (www.cmbpuurs.be of www.cordefactum.be).


In de prijzen2 Cmb-cursiten kapen 1ste prijzen weg op Gitaarbouwersmeeting in NL.
Hans van Velzen voor akoestische ( archtop) gitaar en Stijn Kenens voor Ukulele.
PrØficiat gasten !
meer op http://www.gitaarbouwersmeeting.nl/2011/Terugblik.html
 Eric Melaerts :
De ontmoeting met Eric Melaerts op Zaterdag 12.11.11. is VOLZET.Open Ateliers Instrumentenbouw / NIEUWS voor ex-cursiten
Begin 2011 startte het Cmb met een nieuw initiatief, de  ‘open ateliers instrumentenbouw’.
Bedoeling is om afgestudeerde Cmb-cursisten , binnen een gemeenschappelijk atelier, de mogelijkheid te bieden om ervaringen, gegevens en kennis uit te wisselen en mekaar te helpen bij bouwtechnische uitdagingen.
Daartoe bieden we de gelegenheid om twee maal per maand, op een vaste dag, samen te komen in speciaal daarvoor ingerichte ateliers in het Cmb te Puurs.
Van de leden verwachten we dat ze zelf thuis bouwen en dat ze bereid zijn hun medeleden met raad en daad bij te staan.
Er zal een basisset materiaal aanwezig zijn, zodat ter plaatse ook praktisch kan gewerkt en gedemonstreerd worden.
Wanneer de sessies zullen doorgaan hangt af van het aantal cursisten dat hiervoor inschrijft en zal later bekend gemaakt worden.
Er wordt €130 lidgeld gevraagd het eerste jaar.
Het lidmaatschap loopt van september tot juni.
Heb je interesse ? Geef dan een seintje naar info@cmbpuurs.beNIEUWE FORMULE OPENDEURDAG
!!!
Volgende Opendeur bestaat uit slechts één dag met 3 concerten voor ALLE instrumenten:  Zo 24  juni 2012
11u, Klavieren en Strijkinstrumenten / 15u, Steel-string gitaren / 20u, Klassieke gitaren

De nieuwe formule heeft alles te maken met het 2-jaarlijkse Cordefactum Festival dat in dezelfde periode valt als de opendeur.

    • In een Cordefactum-jaar (2012, 14, 16 enz ) is er een Opendeur van slechts één dag met enkel concerten. Op Cordefactum zelf is er immers ook een tentoonstelling met werk van cursisten.

    • In een niet-Cordefactum-jaar ( 2011, 13, 15 enz ) is er het traditionele Opendeurfeest met Tentoonstelling, Concerten en BBQ verspreid over meerdere dagen

Alvast WELKOM !

 

 I.V.M. OPLEIDING / AANMELDEN
Belangrijk bericht
aan kandidaat-cursisten die zich reeds aangemeld hebben voor de opleiding.
Voor een vlotte communicatie is het fundamenteel dat wij over nog werkbare mailadressen beschikken.
Indien jouw adres veranderd is NA uw aanmelding gelieve dan DRINGEND uw nieuw adres te mailen naar cursisten@cmbpuurs.be
Bedankt.


En we gingen onze voorraad klankhout wat aandikken in Mittenwald ( begin juli 2011)


Volgende CordeFactum voor :
Viool-(familie), Viola da Gamba, Luit, Historische klavieren.
18, 19 en 20 mei 2012
Volgende CordeFactum voor GITAAR: mei 2014
Professionele bouwers die willen deelnemen aan de tentoonstelling (2012 of 2014) kunnen zich nu al aanmelden op : info.cordefactum@cmbpuurs.be
Lees meer
bekijk de VIDEO-REPORTAGE van dit festivalNieuw op deze site
3 video's over John Monteleone
Wij zijn ook te vinden op  F A C E B O O K
Alles wat interessant is i.v.m. instrumentenbouw ( ook foto's van eigen werk ) kan je daar posten...
(eerst vrienden worden natuurlijk)


En sinds 1 september 2010  hebben we 2 nieuwe leerkrachten: Toon Dockx en Ralph Bonte


Laatste FOTO'S overEn de gouden bootschaaf gaat deze keer naar......
klik hier


CordeFactum 2010  / E C H O' S:

KEN PARKER (US)
" I had a great time, and I hope that I also was able to help encourage some young
(and even not-so-young) builders to take some risks and try some new/old things.
I was so impressed with the level of good work and the intelligence of the staff and students.
 Also it was delightful to hear so many fine players.   It was a privilege to be a part of the CordeFactum!  Thank you again for inviting me."
Ken Parker

PAUL FISCHER (UK) :
 "May I say how much I enjoyed my time at Corde Factum. Everyone was great and most helpful. Of the school's work I witnessed at the exhibition, I can honestly say that the standard was of the highest I have ever seen from any college, so for me the experience was refreshing and I send my congratulations to teachers and students. Please pass on my thanks and good wishes to all your colleagues for their hard work, courtesy and friendship." / Paul Fischer.

MURIEL ANDERSON (US)
"The Centrum voor Muziekinstrumentenbouw is an unique organization, and I am honored to have participated in their Cordefactum festival. This is one of the few places in the world that offers such a selection of fine instruments from renowned builders as well as student builders in an environment that the instruments can be auditioned by professional and amateur players alike in a natural acoustic setting. The workshops and concerts give inspiration for the world of the guitar, from the construction to the performance of the instrument. I sincerely hope this festival can be expanded and I look forward to participating again in the near future." // M.A.

www.cordefactum.be  Cmb-delegatie selecteert hout in Spanje    ( herfstverlof 09 )


 
Rolf Eichinger overleden

Bericht van  Walter Verreydt: ( 23 sept 2009 )
Gisteren vernam ik van enkele vrienden uit Spanje dat Rolf Eichinger vrijdag 18 sept. overleden is. We wisten reeds geruime tijd dat Rolf ziek was, maar het was uiteindelijk toch nog een verrassing. Hiermee verliest de gitaarwereld ongetwijfeld één van de beste bouwers.
Rolf was bijzonder gedreven en een vurige verdediger van de traditionele Zuid- Spaanse gitaar. Tal van bouwers heeft hij geïnspireerd en begeleid bij het ontwikkelen van een betere techniek. Voor zijn eigen werk was hij zeer veeleisend zowel op technisch vlak, wat hij beter dan wie ook beheerste, als op vlak van design. Maar het belangrijkste vond hij uiteindelijk de klank van het instrument, iets waarover hij een zeer afgelijnde mening had. Hij wist precies waar hij naar toe wilde.
Ik heb Rolf meer dan vijftien jaar geleden leren kennen toen ik, net als hij, hout aan het selecteren was in Mittenwald. Het klikte meteen en heeft hij me de daarop volgende jaren tal van technieken geleerd en ingewijd in de traditionele gitaarbouwtradities. Rolf genoot ervan als hij je iets kon bijbrengen en eerlijk gezegd ik heb het ten volle opgenomen en toegepast want hij had bijna steeds gelijk. Tal van uren bracht ik door in zijn atelier, eerst nog in Karlsruhe en later in Granada waar hij zich thuis voelde als een vis in het water, en waar hij ook als jongeman het ambacht had geleerd bij Marin en Bellido.
In het Cmb hebben we hem tijdens de eerste Cordefactum aan het werk gezien tijdens twee voortreffelijke workshops: zelfzeker, goed doordacht en voorbereid en doorspekt met een eigen typische Eichinger- ironie.
Rolf was 65, bouwde een 300-tal gitaren en heeft tot enkele dagen voor zijn overlijden blijven doorwerken in zijn atelier.
 
Cmb => NETWORKING !

Cmb is lid van  : "The Acoustic Guitar Community"
En van : Guitar Luthiers.net
En we hebben nu een Facebook-groep ! ( klik aldaar  om lid te worden )

of nog beter: Je kan nu ook zelf tonen waar je mee bezig bent !
Zet  foto's online, geef comentaren, stel vragen...
Wordt vriend van het Cmb op onze  Facebook-pagina
En nodig  mensen uit die je kent om de Cmb-community op te bouwen.
Via Facebook houden we je constant op de hoogte.

 


        

We krijgen een dikke pluim van KEN PARKER ! > http://kenparkerarchtops.com/info.html
Meer info bij cordeFactum
Bekijk de recente video over onze missie  in Kinshasa > http://www.youtube.com/watch?v=uDKe3cLfLVk
I N S P I R E R E N D !
 


 

De Gouden Bootschaaf


Op zaterdag 20 Juni 2009 werd in het kasteel d'Ursel  voor de eerste keer
'De Gouden Bootschaaf 'uitgereikt.
Met deze prijs wil het Cmb uitzonderlijk bouwtalent in de schijnwerpers zetten.
De eerste laureaat van deze nieuwe prijs werd  STAF GEERS.
Staf word geprezen omwille van de afwerking van zijn instrumenten en vooral voor zijn uitzonderlijke creativiteit en het gepassioneerd repliche orologi zoeken naar contouren en vormgeving.  Staf is ook omwille van zijn inzet en openheid een rijke inspiratiebron en voorbeeld voor andere bouwers.

Recenties in > De Standaard / Het Nieuwsblad
Bekijk de foto-pagina met werk van Staf Geers


  
Music Fund is gestart met de verkoop van gitaren gebouwd in Kinshasa.
   Cmb-leraar Jacky Walraet gaat eind juni met Music Fund terug naar ginder
   voor een workshop ' herstellen van...' en voor ondersteuning van lokale bouwers.
   Volg onze lotgevallen op : http://kinshasamusicfund.blogspot.com/
   Wij verzamelen ook versleten snaren om mee te nemen. Heeft u er liggen ?
   en u komt naar de opendeurdag ? ... breng ze mee !
   Alles over de gitaar verkoop "Made in Kinshasa" > klik hierDick van der Harst, één van onze gasten op het:

Opendeurfeest & Eindejaarsconcert

20 & 21 juni 2009

Lees meer


zaterdag 16 mei 2009, 20u / Cmb


door een recent ongeval kan Diptech Bhattacharya niet optreden !
In zijn plaats speelt   Fabian Beghin op bansuri of bamboefluit samen met Suman Sarkar, tabla

lees meer


Cmb stelde samen met ILSA tentoon in het gemeentehuis van Boom : 9 tot 22 maart 2009

met werk van: Ralph Bonte, Marc De Waey, Staf Geers, Toon Dockx, Luc Van Dromme, Luc Van Hende
Pièrre Verspreet, Jef Van Boven, Geraard Van Hoof.Het Cmb stelde tentoon op het
Internationaal luitfestival, Antwerpen
20, 21 en 22 februari 2009

Foto

Website Belgische Luitacademie
 

Cmb in Kinshasa met "Music Fund"

K I N S H A S A   W E B L O G > klik hier
DE VIDEO VAN ONS VERBLIJF IN KINSHASA> klik hier

Door de uitbouw van een eigen herstelatelier helpt  Music Fund  de muziekschool in Kinshasa (Congo) om hun instrumenten zo goed mogelijk te onderhouden. Tijdens de kerstvakantie gingen 2 leerkrachten van het Cmb ( Karel Dedain en Jacky Walraet ) samen met Music Fund  naar Congo  om een 10-daagse workshop te geven over het herstellen van gitaren.
Op die manier wordt muziek "een instrument voor ontwikkeling”.  Alles over Music Fund >klik hier

We danken iedereen van harte die gereedschap voor de Congo-inzamel-actie heeft binnengebracht.
In het bijzonder Lieven Vandelanotte, Maryse Lottin,  Mvr Verdonck van het  PTI - Zottegem.

Once the most beautiful capital of Africa, Kinshasa, Congo, has been reduced to a garbage dump of gigantic proportions
by years of dictatorship, war and corruption. An increasing share of its nearly 10 million inhabitants live in sprawling ghettos from which there's NO WAY OUT - Except: M U S I C .
Take a look at the trailer of the documentary film "JUPITER'S DANCE". >>>Klik hier
Gitaar Festival in Frankrijk 

Foto's zien ? > klik hier

In het herfstverlof gingen Rémi Petiteau, Merlin Furnelle, François Mareschal en Jacky Walraet naar het "Festival Guitare Issoudun"
alwaar een hele resem interessante bouwers  tentoonstelden ( o.a. Franck Cheval, Maurice Dupont...)
Ga naar  "Festival Guitare Issoudun"  / > 'festival 2008' / en dan naar > 'Salon' om op de bouwers-pagina te komen, daar zijn ook een pak goede links te vinden.
Dit festival blijkt een van de belangrijkste te zijn in Frankrijk wat betreft Steel-string en Arch-top gitaar.
We legden o.a. contact met het  I.T.E.M.M. ,  Franck Cheval,  Brua-guitars en The Big Boss van LAG-guitars


Finse Bouwschool op bezoek.

Op 27 Oktober kwam een Finse bouwschool op bezoek in het Cmb. We trachten een uitwisselingsproject op te starten...
Meer over de Finnen op >http://ikata.lpkky.fi/


Pierre van Dormael overleden.

 Op 3 september 2008 overleed Pierre van Dormael, een van de top-jazzgitaristen uit België.
 Pierre speelde samen met Augustin Foly op de opendeurdag 2007 van het Cmb. 
 Een warm en exclusief concert met veel positieve feedback van Pierre over de instrumenten.
 Bekijk een videobeeld van dit concert  "Stella by Starlight..."   Salut Pierre...Cmb in samenwerking met CC 'De Steiger' te Boom.

Seizoen 08/09  van CC De Steiger staat in het teken van instrumentenbouw.
Het project muziekinstrumenten omvat 3 onderdelen:
1 -  de seizoensopener op zondag 28/09/08
2 - de tentoonstelling muziekinstrumentenbouw in de replicas hublot Lombaertzaal van het gemeentehuis in het voorjaar 2009
3 - de verderzetting van het thema doorheen de algemene (muziek) programmatie

Het Cmb neemt deel aan de seizoensopener met een stand "exclusieve en eigenzinnige instrumenten" en aan de tentoonstelling in maart 2009.

<< terug / ^ top ^

 


NL  FR  EN  DE  IT  ES
Laatst aangepast op: 11/05/2018 © Cmb Puurs - Belgium

 
 
Webdesign Dynamic Arts (Gent, Oost-Vlaanderen)