Classical Guitar Event 2024

Classical Guitar Event (editie 2)

16 en 17 Maart 2024 

—CONCERT—

Zaterdag 16 maart
komt Wulfin Lieske, in primeur voor België, concerteren op de originele ‘La Leona’ gitaar van Antonio De Torres. Daarnaast zal hij ook 2 originele Santos Hernandez gitaren bespelen.

Wulfin Lieske, geboren in Oostenrijk in 1956, is niet alleen een wereldbefaamde gitarist, maar ook pedagoog en componist voor gitaar, orkest en opera.


Hij was de eerste om een cd op te nemen met een originele Torres gitaar. Sedert vele jaren heeft hij ‘La Leona’ in bruikleen en hij is dus de geknipte man om deze gitaar aan ons voor te stellen.

‘La Leona’ (de leeuwin) werd gebouwd door Antonio De Torres in 1856, (FE 04). Het is de legendarische, zo niet de bekendste gitaar van Torres. Het archetype die een synthese vormt van alle basiselementen voor de klassieke gitaar en voor alles wat erna volgt. Torres heeft deze gitaar altijd bijgehouden en noemde ze soms liefkozend “La Fea”, de lelijke.

 


—LEZINGEN—

Zondag 17 maart
hebben we de topbouwer

Tobias Braun te gast in het Cmb. Tobias Braun komt eveneens uit Oostenrijk en werd geboren in 1960. Hij leerde het vak bij José Romanillos in 1988. Daarna vestigde hij zich als professioneel gitaarbouwer in Gaaden, Oostenrijk alwaar hij een internationaal gerenommeerde carrière uitbouwde. Sinds enkele jaren heeft hij zich verdiept in de gitaren van Santos Hernandez. Hij komt ons dan ook inwijden in de specifieke bouwtechnieken van deze bouwer, met een bijzondere focus op het feit dat de gitaar traditioneel gebouwd wordt op een solera, maar waar het bovenblad als laatste verlijmd wordt.

Santos Hernàndez (1874-1943) is één van de grote oude meesters van de klassieke en flamenco gitaar. Hij leerde het vak bij niemand minder dan Manuel Ramirez en bouwde vlot 300 gitaren. Hij wordt samen met zijn leermeester beschouwd als één van de grondleggers van de Madrileense school.


Op zondag is er een lunch en een diner voorzien.

 

Bij deze nodigen wij jullie allen van harte uit om deel te nemen aan dit uniek topevenement!Let op !

Concert en lezingen op verschillende locaties:

 

Concert: Wulfin Lieske 16/03/2024, 20.00u.

CC De Binder, Forum 9,
2870 Puurs-Sint-Amands

 

Lezingen: Tobias Braun 17/03/2024, vanaf 10.00u.

Cmb, Guido Gezellelaan 89,
2870 Puurs-Sint-AmandsRESERVEREN: johan.sarens@gmail.comARCHIEF
Link
naar 'Classical Guitar Event' editie 1, 2023